Prej kujdesit qe Allahu ua ben robeve te Tij eshte se Allahu i Lartesuar ua ruan edhe gjymtyret e trupit atyre qe ruajne Allahun.
Besoj se te gjithe e dime se kush ka qene Ebu Bekir r,a shoqeruesi i te Derguarit te Allahut me i dashuri i tij dhe me i drejti,
sidiku siq quhej ne ate kohe,Vajza e tij Esma isht gruaja e Zubejr iben Avamit,ajo ishte nder te parat qe kishte pranuar Islamit ne Meke.
Ishte grua e devotshme ajo e kishte ruajtur Allahun dhe Allahu i Lartesuar e ruante ate siq do ta deshmojne fjalet e ketij dijetari.
Urve iben Zubejr tregon se Esma bija e ebu Bekrit r,a i kishte mbushur plot 100 vjet dhe nuk i kishte rene nje fije floku,nuk i kishte rene asnje dhemb dhe mendjen e kishte te kthjellur.
Ne betejen e Uhudit,Pejgamberi s,a,w,s, kishte thene per Zubejrin;Qdo i derguar e ka pasur ndihmesin e vet e ndihmesi im eshte Zubejri.
Muhib Taberiu Allahu e meshirofte ishte njeri prej dijetareve me te medhenje muslimane te asaj kohe.
Ai kishte hipur njehere ne nje anije dhe po lundronte me te .Taberiu ishte ne moshen 70 vjeqar.Kur iu afruar bregdetit,anija nuk mundi te afrohej te vendi i duhur per ti zbritur udhetareve iu duhej te kercenin prej anijes.
Asnjerit nuk ia merrte mendja per te kercyer sepse ishte largesi e madhe,papritmas Muhibi edhe pse ishte 70 vjeqar,kerceu nga anija dhe arriti ne breg.
Pas tij nje djalosh u mundua ta beje te njejten gje,por nuk mundi,i riu iu drejtua Muhidit me keto fjale;Si pate mundesi ti,e une jo,ndersa ti je plak e une jam i ti.
Muhidi iu pergjigj;Keto gjymtyre i kam ruajtur ne rrugen te Allahut kur kam qene i ri,Ndersa Allahui po mi ruan tani ne pleqeri sepse Allahu eshte Ruajtesi me i mire dhe Ai eshte me i Meshirshmi i meshiruesve.
Allahu ta ruan syrin,nese syri e ka ruajtur Allahun duke elarguar shekimin nga e ndaluar.
Allahu ta ruan veshin nese veshi e ka ruajtur Allahun duke e larguar degjimin nga fjalet e ndaluar.
Allahu ta ruan doren nese doren e ke ruajtur Allahun duke u karguar nga veprat e ndaluar.
Allahu ta ruan kemben nese kemba e ka ruajtur Allahun nga shkelja ne vendet e ndaluar.
Allahu ta ruan qdo gjymtyre tjeter te trupit nese ajo e ka ruajtur Allahun