Urime festën e Kurban Bajramit......
Urime festën e Kurban Bajramit te gjithë Muslimanëve . . Fat dhe Begati në jetë. Te mirat gjithmone qofshin me muslimante, me ata te cilet sot festojne, ne paqe, hare dhe lumturi. Festojne diten e pritur kaher. E lusim Allahun e Madhruar qe per shkak te kesaj feste, te na ishin pranuar, namazet, lutjet, dhe Haxhinjte InshaAllah kthehen me lutje te pranuara, gjynahe te falura dhe Haxhe te pranuar. Poashtu ata te cilet agjeruan diteve te fundit Allahu agjerimin kabulla InshaAllah ua bene.
Beni keto gjera per Bajram:
1. Falni namazin e Bajramit dhe namazet tjera regullishte,
2. Preni Kurban(nese keni mundesi)
3. Shperndani mishin e kurbanit tek te afermit dhe te varfrite.
4. Vizitoni te afermit e juaj....
5. Dhuroni familjeve juaja dhurata.
6. Mos e hidhroni askende,
7. Mundohuni te sjellni gezim dhe busqeshje tek te gjithe..
Te gjithe vllezerve dhe motrave muslimane, u deshiroj qe ditete e festes se Bajramit, t'i kaloni me shendet dhe qetsi shpirterore ne mesin e me te dashurve dhe familjeve me te shtrenjta ne mes bijeve dhe bijave tuaja. Te Haxhinjeve dhe atyre qe kan prere dhe kane bere nijet te presin Kurban e lusim Allahun qellimet tua pranon
E lusim Allahun xh.sh te jete i meshirshem ndaj nesh, dhe te na dergoj ne rrugen e xhenetit, ti ndihmoje motrat dhe vllezrit tane qe gjenden te smure, ne lufte, ne burgje, te uritur dhe te etshem kudo qe gjenden ata, AMIN
Allahu xh.sh u sherofte zemrat, atyre qe u mungon ndonje person i aferte, qe nuk kane mundesi ta urojne e perqafojne si dikur. Gjithashtu gezime dhe urime pamabarim per ata qe Allahu xh.sh i ka gezu duke i bashkuar me te afermit e njerzit e zemres ne kete dite te veçante per ne.
Aroma e Bajramit, tingellimin e ezanit, tingellone thelle dhe shpone zemrat e gjithe muslimaneve. Jehon gezimi dhe hareja, neve vllezer dhe motra sigurishte qe na bashkon feja.
Dhe mos pusho kurre se thenurit, vazhdismishte thuaj: ''namzi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime jane thjeshte vetem per Allahun Zotin e botrave''. (El-En'am:162).
''Thuaj: ''Vetëm mirësisë së All-llahut dhe mëshirës së Tij le t'i gëzohen,kjo është shumë më e dobishme se ajo që grumbullojnë''. (Junus: 58).
All-llahu na i pranoftë adhurimet, dhe urime Kurban Bajrami
Prg:
Hfz Zudi Fejzuli