islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ata me gojat e tyre mundohen ta shuajn dritën e Allahut por,Allahu e përhap dritën e vet edhe pse nuk e duan pabesimtarët.

PortalForumPublikime postimeGalleryKërkoLatest imagesidentifikimiRegjistrohuTemate  ditës
Të nderuar vizitor dhe anëtarë ju tanimë keni mundësita merni aplikacionin e forumit me emrin islamieshtedrite direkt në linkun më poshtë dhe pasi që ta shkarkoni duhet ta instaloni duke lejuar në telefonin tuaj deri në fund të procedurës dhe pastaj do ta shikoni se ja kavlejt me e marë ngaqë nuk e gjeni një të tillë askund tjetër.
Aplikacioni vlen vetëm për android dhe nuk është për iphone apo ios.
Aplikacionin mund ta gjeni edhe ne playstore ku keto dite eshte postuar per prove shkruani ne plazstore islamieshtedrit dhe do tua nxjer për ta shkarkuar dhe instaluar.

MERENI NE PLAYSTORE NE LINKUN POSHT

UPLOADO GRATIS DERI 1 GIGA NE KETE WEBFAQE KLIKO

https://portal.start.io/#/pub/ads-txt
Rubrikat dhe Forumet
Tema Fundit
» Ilahije e re per Ramazan 2023 nga Merita Burniku: Pershendetje nga Gurbeti n'Ramazan
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:31 nga Admin

» Përcaktimi i fillimit të Ramazanit, syfyrit dhe iftarit
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:02 nga Admin

» Programi I aktiviteteve ne Ramazan ne Xhamine e Frankenthalit
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:53 nga Admin

» Vaktia e Ramazanit per Frankenthal Gjermany dhe Qytetet tjera te Gjermanise
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:48 nga Admin

» Dersi i pare ne Xhamine e Frankenthalit: Tre ceshtje me rendesi ne Ramazan
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:29 nga Admin

» Mire se erdhe Ramazan Urime Muaji I Ramazanit Video Projekte
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:21 nga Admin

» (Tregim Islam) Gjahtari dhe zogu
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:50 nga Admin

» (Tregim Islam) Jeta jonë ndodhet në këtë tregim
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:47 nga Admin

» (Tregim Islam)Zoti im, nëse kështu sillesh me të pabindurit, atëherë sa i mirë je ndaj atyre që të binden"
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:39 nga Admin

» (Tregim Këshillues) Vrima në varkë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 24 Nov 2022 - 2:04 nga Admin

» (Tregim Keshillues) Mos e harro ombrellën në duanë e shiut
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:58 nga Admin

» (Tregim islam) Tre vëllezërit
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregim Islam) Historia e burrit i cili gërmoi malin për njëzet vjet
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:40 nga Admin

» (Tregim Islam) Shtatë pyetjet
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:34 nga Admin

» (Tregim Islam) Papagalli i mbretit
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:24 nga Admin

» (Tregim Islam) Vlerësoje para se ta humbësh
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:11 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i urtë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 27 Jul 2022 - 20:10 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për gruan dhe gjarprin e saj
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:59 nga Admin

» (Tregime Islame) Këshilla e babait
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Rrobaqepësi gënjeshtarë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe poeti
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:48 nga Admin

» (Tregim Islam) Mbreti dhe shërbëtori
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:37 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos u ndikoni nga njerëzit e këqinj dhe të ligë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 28 Jun 2022 - 10:16 nga Admin

» (Artikull) TË KËNAQI QË TË MASHTROJ!
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:23 nga Admin

» (Tregime Islame) Poeti me qyp
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:16 nga Admin

» (Shëndetësi) Kujdesi për veshkat gjatë stinës së verës
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:13 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i varfër
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:03 nga Admin

» (Tregime Islame) Fjala e mirë si pema e mirë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:00 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi mbretin i cili vendosi të shpërblejë me një kurorë floriri
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos nënçmo asnjë vepër të mirë,
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi plakun e urtë që ja tregoi mbretit mëshirën e Allahut xh.sh
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:55 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi një njeri i cili kishte gjashtë vajza dhe gruan e kishte shtatzënë për herë të shtatë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:45 nga Admin

» (Tregime Islame) Studenti që morri mësimin e jetës nga profesori
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:42 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për plakun që deshi të shpëtonte macen nga mbytja në lum
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:34 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregim pikëllues për gjyshin
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 21 Jun 2022 - 20:04 nga Admin

» (Tregime Islame) Inat deveje
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyTue 21 Jun 2022 - 19:52 nga Admin

» (Tregime Islame) DHURATA E BUKUR E MATURANTIT
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:41 nga Admin

» (Tregime Islame) Babai dhe djali
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:36 nga Admin

» (Teme Islame) Rreze shprese
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptySat 18 Jun 2022 - 20:18 nga Admin

Koha deri ne Ramazan
Kush është në linjë
276 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 276 vizitorë :: 2 Bots

Asnjë

Rekord i përdoruesve në linjë ishte 873 më Tue 13 Aug 2019 - 10:40
Filmi i ri ne aplikacion

Sondazh
A e falni namazin rregullisht?
1.Po 5 kohë elhamdulilah
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty96%A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty
 96% [ 287 ]
2.Vetëm Sabahun
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty0%A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty
 0% [ 1 ]
3.Kur kam kohë
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty0%A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty
 0% [ 1 ]
4.Vetëm Sabahun dhe akshamin
 0% [ 1 ]
5.Vetëm xhuman
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty1%A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty
 1% [ 2 ]
6.Nuk falem hiq
A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty2%A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty
 2% [ 7 ]
Totali i votave : 299
Rissi ne Forum
Shkarko aplikacionin e Forumitduke klikuar këtu mbi fot

Statistikat
Forumi ka 3031 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri Fadil Grisholli

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 24389 artikuj v 13536 temat
PYETE HOXHËN

Gjeje Kiblen
Kohët e faljes së namazeve
Anketa Sondazhe
Alexa rang

A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"?

Shko poshtë 
3 posters
AutoriMesazh
Admin
Administrator
Administrator
Admin

Numri i postimeve : 8520
Data e regjistrimit : 02/07/2009
Mosha : 42
Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni

A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty
MesazhTitulli: A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"?   A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptySun 11 Sep 2011 - 14:12

A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Images?q=tbn:ANd9GcTlpERlgBaNBGgmXVlYb_mgdkSTXIsXjFgmbVRkdCboHzE8_6BmsQPKRdqF
Para ca kohësh pata lexuar një përallë.Desha të filloj duke e shpërndarë këtë përallë kuptimplote me ju: Një ditë prej ditëve, një lule takohet me ujin dhe bëhen miq.Një herë përnjëherë kjo bashkësi vazhdon vetëm si miqësi.Kuptohet, u duhet kohë që ta njohin njëri-tjetrin.Me kalimin e kohës, lulja gëzohet aq shumë saqë nuk e mbanë më veten dot dhe e kupton se është dashuruar në ujin.

Lulja që për herë të parë dashurohet, fillon të përhap aromë të bukur në ambient, duke ulëritur:Vetëm për hirë tëndin, o i dashuri ujë! Ndoshta dashuria e sinqertë e lules e bëri ujin që edhe ai të fillojë të mendojë se ndjen diçka ndaj saj.Por edhe uji dashurohet për herë të parë.

Pas sa ditësh e muajsh, lulja filloi të pyes vetveten: "Vallë, mos edhe uji më do mua?", sepse uji nuk interesohet aq shumë për lulen.Lulja nuk është e mësuar me një dashuri të tillë dhe, më në fund, duke mos duruar më dot, i thotë ujit: "Të dua".Edhe uji ia kthen, duke i thënë: "Edhe unë të dua".Më pas kalon një kohë dhe lulja përsëri i thotë ujit: ""Të dua", Uji, me seriozitet, ia kthen: "Edhe unë".

Lulja është durimtare, pret...pret...pret...por vjen në një gjendje të tillë saqë nuk mund më dot të përhap aromë të bukur dhe përherë të fundit ujit i thotë: "Të dua".Uji sikur pak i nevrikosur nga kjo, ia kthen: "Më duket se thashë njëherë, edhe unë ty".

Dhe një ditë lulja bie në shtrat.Është sëmurë.I është tharë ngjyra.Fytyra i është venitur.Lulja është në shtrat.Uji pret në krye të lules, që ti ndihmojë "të dashurës".Tashmë është e ditur se lulja do të vyshket dhe për së fundi herë, me plot vështirësi, duke e kthyer kokën kah uji, i thotë: " Unë me të vërtetë të dua ty".

Uji brengoset shumë nga kjo gjendje dhe, si çare të fundit, e thërret një doktor për ta kontrolluar se ku është problemi. Doktori vjen dhe e kontrollon lulen. Pas kontrollimit, doktori i thotë ujit: "Gjendja e të sëmurës është e pashpresë, s`kam ç`të bëj dot".

Dhe, më në fund, lulja vyshket.Uji merakoset se ç`ishte shkaku i vyshkjes dhe e pyet doktorin se çfarë ishte sëmundja e saj.Doktori njëherë e shikon mirë ujin dhe i thotë: "O miku im, lulja nuk kishte asnjë sëmundje, vetëm kishte mbetur pa ujit, andaj ishte vyshkur!".Dhe pas kësaj, uji e kupton se dashuria nuk mjafton vetëm duke thënë: "Të dua"

Sa kuptimplote, apo jo!!

Pasi lexova përallën, fillova të mendojë: Vallë çfarë kemi bërë deri më sotë që ta vërtetojmë dashurinë të gjithë atyre që i duam? A ka qenë mjaft vetëm fjala "Të dua", shpeshherë e dalë nga goja, por jo edhe në zbatim?

A kemi provuar ndonjëherë ta gëzojmë nënën tonë, duke ia larë enët në kuzhinë? Ose, a e kemi pritur ndonjëherë babanë kur kthehet nga puna duke i bërë ndonjë befasi të këndëshme. Për shembull, t`i japim premtimin se më nuk do të pimë cigare? Allahu xh.sh në Kur`an thotë: "Zoti yt ka dhënë urdhër të prerë që të mos adhuroni tjetër pos Tij, që të silleni në mënyrë bëmirëse ndaj prindërve.Nëse njërin prej tyre, ose që të dy, i ka kapluar pleqëria pranë kujdesit tënd, atëherë mos u thuaj atyre "of" e as mos u bërë i vrazhdë ndaj tyre,por drejtoju me fjalë të mira(të buta, respektuese).Dhe në shenjë mëshire, shtrije krahun përulës e respektues dhe thuaj: "Zoti im! Mëshiroi ata të dy, që më edukuan mua kur unë isha i vogël". (Sureja El-Isra, ajetet 23:24).

Apo e kemi provuar dot t`i trokasim derën ndonjë farefisi të cilin një kohë të gjatë s`e kemi parë, duke i dhuruar diçka htë mirë? Një ditë prej ditëve, një njeri e pyet Muhammedin a.s: "O i Dërguari i Allahut xh.sh, a më tregon një adhurim që do të më futë mua në Xhenent? Krenaria e njerëzimit a.s tha: "Besoje Allahun, fale namazin, jepe zeqatin dhe vizitoje farefisin".

Ose, të provojmë ndonjëherë t`ia zbutim zemrën fqinjit tonë, pa marrë parasysh fenë, kombin apo gjuhën, me një buzëqeshje deri sa jemi duke dalë nga shtëpia? Njëherë, derisa Muhammedi a.s qëndronte me shokët e tij, kaluan ca hebrenj, duke e mbajtur një kufomë. I Dashuri i Allahut a.s u ngrit në këmbë. Shokët u çuditën dhe i thanë: O i Dërguari i Allahut a.s iu përgjigj kështu: "Nëse nuk është muslimanë, kjo s`do të thotë se nuk është njeri?" Atëherë, t`i thyejmë të gjitha paragjykimet e kota dhe të pa kuptimta, e të veprojmë ashtu sikur që na ka urdhëruar Ai.Ndoshta me këtë edhe e vërtetojmë dashurinë ndaj Tij.

Apo vallë, a s`do të ishte mirë derisa humbim orë të tëra në Facebook, t`i shkruajmë ndonjë mesazh një miku të harruar në listën e miqve, duke e përshëndetur përzemërsisht?

Përsëri Muhammedik a.s thotë: "Nuk mund të hyni në Xhenent, derisa nuk besoni.Nuk mund të besoni, derisa nuk e doni njëri-tjetrin.A doni t`ju tregoj diçka që e shton dashurinë mes jush? Përhapeni selamin (përshëndetjen) ndërmejt jush.Tani mendoj se s`kemi asnjë pengesë që t`i fusim këto vlera në jetën tonë.

Shumë prej ensh dimë vetëm të themi vetëm: E dua Allahun xh.sh" dhe mjaftojmë me këtë. Por, siç e kuptuam pak më parë, dashuria nuk mjafton vetëm duke thënë "Të dua".Vallë mos mendojmë se do të jetë e mjaftueshme që vetëm ta kemi zemrën e pastër? Sepse shumë nga ne , kur pyeten se a e falin namazin, apo agjërojnë, me plot krenari përgjigjen kështu: "Unë e kam zemrën e pastër, e besoj dhe e dua Zotin, dhe kjo është kryesorja." Pejgamberi a.s thotë: "Ai që nuk i falë me radhë tre namaze të xhumasë (pa arsye të pranueshme), i vuloset zemra." Si mund të jetë e pastër një zemër e vulosur?

Dhe tani, ejani gjithë së bashku, derisa nuk është vonë, të hapim një faqe të re në jetën tonë,t`i lëmë mbrapa gjitha veset e këqija dhe ta mbushim zemrën tonë me dashurinë "e vërtetë".Dhe, kuptohet, pa ndalë ta vërtetojmë atë.

Samet Shabani

Shkjrujti për Forumin Islami ehste Drit:
Ilaz salihi

Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.islamieshtedrit.com
hixhabi
Motrat islame
Motrat islame

Numri i postimeve : 99
Data e regjistrimit : 06/09/2011
Nacionaliteti-Sheti : ne token shqiptare

MesazhTitulli: Re: A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"?   A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptySun 11 Sep 2011 - 15:47

shume e bukur,shume domethanse,Allahu ta shperblefte
Jasemina
Motrat islame
Motrat islame
Jasemina

Numri i postimeve : 523
Data e regjistrimit : 19/02/2011
Nacionaliteti-Sheti : Aty ku ma ka dhan Zoti rriskun..NE TOK

MesazhTitulli: Re: A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"?   A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? EmptySun 11 Sep 2011 - 18:03

Zoti ju shperblefte per kte shenim '' rast''

-JO! Nuk mjafton dashuria vetem me fjal se cdo kush lodhet nga kjo ''fjal'' po duhet me vepra dhe ta deshmosh e ta mbrosh ate gje ose sic e kemi ne kete rast ''dashurin''
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"?   A mjafton dashuria vetëm me fjalën "të dua"? Empty

Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» [Tregim islam] A të mjafton një peshk i vetëm i madh?!
» Shpesh e ndëgjojm fjalën: "Dua të ri vetëm"
» Teksti i ilahijes kënduar nga Prince Double "Pasha jetën edhe shpirtin n`dorën Tënde që po i mban Jam krenar dhe kjo mjafton vetëm robi Yt me kënë" (99 Emrat e Allahut xh.sh)
» ELEMENTET THEMELORE TË JETËS BASHKËSHORTORE pjesa e dyte Të kuptuarit e nocionit fejesë dhe dispozitat mbi të 2-Shikimi i të fejuarës 3-Vetitë e preferuara që duhet pasur të fejuarit 4-Dashuria, dashuria pasionuese dhe xhelozia 5-Pyetje - përgjigje
» Nuk mjafton

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
islami është dritë :: Kategorit dhe Rubrikat :: ARKIVA :: 2011 :: Tema-
Kërce tek: