Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Inxhinieri amerikan përqafon Islamin në Indonezi Sat 19 Nov 2011 - 10:18 | |
| Kam lindur në Nju Jork, jam rritur si katolik gjithë jetën time nga shkolla katolike e deri në universitet, thotë inxhinier amerikan Yusuf Burke, i cili pranoi Islamin gjatë qëndrimit të tij në Indonezi Me Islamin u njoftua gjatë studimeve, por edhe nga miqtë e babait të tij të cilët ishin muslimanë. Qëndrimi i tij në Indonezi ia ka mundësuar të njihet më mirë me Islamin dhe ta pranojë atë si fenë e tij.
Momentalisht është përfshirë në punën e organizatës CAIR, duke u përpjekur që Islamin ta paraqes në dritën e vërtetë tek amerikanët. Ai thotë se jeta në Amerikë është e mirë, sepse ligjet e mbrojnë çdo njeri, duke i përfshirë edhe muslimanët, kështu që muslimanët duhet të mësojnë dhe të dinë ta përdorin ligjin dhe kushtetutën. Ai thotë se muslimanët amerikanë nuk përpiqen mjaft për t’i mbrojtur të drejtat e tyre dhe nuk angazhohen në administrata.
“Ajo që më tërhoqi mua në Islam është logjika, dhe si një inxhinier unë e vlerësova atë”, tha Yusuf, duke konsideruar se muslimanët i pret një e ardhme më e mirë në Amerikë.
| |
|