Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Fytyrën tuaj do ta mbani në xhep Sun 26 Feb 2012 - 19:29 | |
| - Cito :
- Teknologjia është zhvilluar aq shumë saqë skanerët tredimensionalë po triumfojnë në transplatimin e organeve dhe tani mund të bëhet një kopje prej allçie të fytyrës suaj.
Ju mund të bëni një kopje të vogël të fytyrës suaj në një studio të kolegjith Ravensbourn në Grinuçit, sipas një lajmi të revistës "BBC Focus". Ja etapa e çuditshme dhe zbavitse të këtij proçesi:
- Skaneri tredimensional llogarit një pikë mbi fytyrën tuaj.Ndërkohë bëhen fotografitë me ndihmën e dy kamerave.
- Një kompjuter krahason fotografitë e ardhura nga dy kamerat për të llogariotur largësinë e çdo pikenga skaneri.Duke përdorur këtë të dhënë,kompjuteri paraqet një hartë të sipërfaqes së fytyrës.
- Një teknik kontrollon nëse ka apo jo ndonjë defekt.Ndërkohë që vetullat ose sytë për thithin dritën, ai kontrollon nëse janë apo jo të trasha.Më pas përshtaten me botimin dhe informacioni i ngjyrës dërgohet në skaner.
- Skaneri i aktivizon tutkallin dhe bojën në shtratin e allçisë.Kur krijohet një shtresë,e gjithë platforma lëviz poshtë pjesa e sipërme ushqehet me më shumë allçi dhe shtohet shtresa tjetër.
- Dhe kështu, shtresë pas shtrese krijohet gjendja tredimensionale e fytyrës suaj.Skaneri me ngjyrë bën të pamundërën për t`i dhënë një ngjyrë bën të pamundurën për ti dhënë një ngjyrë sa më natyrale fytyrës, të përafërt me tonin e ngjyrës së fytyrës suaj.Tutkalli i përdorur ngrihet duke bashkuar të gjitha copëzat e allçisë për t`i dhënë formë fytyrës.Në fund të proçesit skaneri largon copëzat e allçisë sipër dhe shtohet edhe pak sipër dhe shtohet edhe pak super tutkall për të rregulluar ngjyrat.Të gjitha këta veprime realizohen brenda vetëm 2 orëve.
| |
|