[i]Çka kjo zemër që dridhet kur Të përmend Ty.
Po dridhzet nga dashuria,që i jep plot fuqi.
Gezohu sepse lehtësimi afrohet,ndihma e Zotit s'të largohet,shpërblimin e madh dhe shlyerjen e mëkateve ty ta afroi.Ç'është kjo gjë që ta shëndritë zemrën tënde më shumë se floriri dhe argjendi?Ç'është kjo gjë që ta dhjetor fytyrën tënde?
Sot dukesh i stolisur me margaritarët më të çmuar,me diamante më të shndritshëm dhe me xhevahir më të bukur.
Sot të shoh si njeriu më i lumtur në botë, ti sot u lëndëve,çështet e tua Krijuesit ia dhurove,një jetim në rrugë e pedagoge,të skamurin e ndihmove dhe rrugëve të shejtani iu largove.Ti tani je krijesa me e lumtur,me zemër të pastër,zemërn e sajuar për devotshmëri,ti je sot njeriu më i lumtur me fe e moral,ndonëse nuk ke stoli ari a diamante të shtrenjtë,të shoh me Kuran në dorë duke e lexuar dhe me të me dukesh si agimi i ndriçuar.Të tek tek loton në një skaj duke kërkuar falje për mëkatet e tua të Allahu i Madh,të shohë duke rënë në
me lutje dhe me frikë ndaj Allahut. Sa mirë!Vërtetë,tani fytyra atë është e shëndetshme,zemra jote dridhet mban Allahut.Ti ke një ndërgjegje të pastër,ti po ecën përpara me begatitë e Zotit,pasi që je i lumtur ngaqë je fetar dhe i udhëzuar,ti i zotëron vlerat e besimit dhe trashëgimisë tënde.Më gëzon puna jote e mirë sepse të bëri të lumtur dhe të lulëzuar, ti ecën në tokë i qetë,duke thënë: [i]"O Zoti im, Ti që je i Plotfuqishëm dhe i Pamëshirshëm,të lus ,begatoma zemrën time me dashuri ndaj Teje dhe Pejgamberit a.s,të lus të më evitosh të mira në këtë botë,por më së shumti të lus të ndihmosh në botën tjetër,atëherë kur do të dal para Teje për të dhënë llogari.O Allahu im i dashur,të falënderoj për furnizimin o bollshëm që ma ke dhuruar,të dua o Zoti im,O Allahu im i Lartësuar".
Mesazhi i Temës:Pino mirë që ta kesh afër Zotin e Ardhur Fisnik,mos u trego kolera që të perimesh i përbuzur në zbaton përvëlues.
Shkruajti për Forumin islamieshedrit
Ilaz Salihi
Tue 6 Mar 2012 - 14:32 nga REJHANA-ENSAR