Lajme të tmerrshme të stuhis Sandi, që paramendohet të godet bregun lindor të shteteve të bashkuara të amerikës, publikohen nga gazetat amerikane pa përjashtim. Mendohet se mund të shkaktoj dëme të mëdha dhe të shkatërrojë ndërtesa më të ulëta dhe dyqane.
Gazeta New York Times, ka thënë se me mijëra banorë janë larguar nga shtëpit e tyre sipas urdhërit të qeveris. Janë parë turma njerëzish në New Jersy me valixhe, duke u larguar në vende më të sigurta.
Evakuimi i madhë ka shkaktuar bllokim në komunikacion, si dhe ndeshje të shumta në rrugët nga turmat e mëdhaja të njerëzve, që po largohen nga shtëpit e tyre.
Ana Bersjud, përgjegjëse e komunikacionit transportues ka thënë se`` Njerëzit i ka kapluar panika e madhe, dhe dëshirojn të largohen në çdo mënyrë të mundshme, por megjithatë (sipas saj) më mirë është të qëndrojnë këtu, dhe të presin vdekjen të fundosur``.
Qeveritë kanë boshatisur spitalet dhe vendet kyqe, dhe janë vënë në shërbim autoambulanta të shumta, për transportimin e njerëzve dhe nevojave të tyre.
Nesër dhe pasnesër do të mbyllen dyqanet tregëtare në rrugën Wol Street nga frika e stuhis.
Edhe vet presidenti Obama, ka anuluar dy takime parazgjedhore për shkak të stuhis Sandi, në përkrahje të popullit./mesazhi/Sh.Hulaj