MELEKU I VDEKJES ( Misafir i çdo Krijese njerzore)
Që i merr shpirtrat e krijesave ndalet te dyert e seciles shtëpi 5 herë në ditë, ndërsa mbi secilin shpirt çdo orë i shikon fytyrat e të gjitha krijesave gjatë ditës 70 herë.
Pejgamberit s.a.v.s thotë:
Pasha atë në dorën e të cilit është shpirti im, sikur ata të shihnin Melekun dhe të dëgjonin fjalët e tij, dotë iknin prej të vdekurve të tyre ndërsa dotë qanin për vetveten.
Derisa të vdekurin e bartin në tabut, shpirti i tij rri pezull mbi trup duke thirrur: O NJEREZIT E SHTEPIS TIME; O FEMIJE; MOS LEJONI QE DUNJAJA TE LUAJ ME JUVE ASHTU SIQ LUAJTI ME MUA; NE MENYR TE LEJUAR E TE NDALUAR E KAM MBLEDHUR PASURIN TIME; ME QELLIM QE TIA LE DIKUJT TJETER. TE TJERET DO TE KENAQEN NE PASURIN TIME NDERSA MUA ME MBETET VETEM SE LODHJA PREJ SAJ; RUAJUNI MIR PREJ ASAJ QKA ME KA GJETUR MUA.
Xhafer. Bin Muhammed transmeton prej babait te tij se Pejgamberi s.a.v.s KA
SHIKUAR MELEKUN E VDEKJES MBI KOKEN E NJE ENSARIU DHE I THA:
„Bëhu i butë ndaj shokut tim, ai me të vërtet është besimtar“
MELEKU I VDEKJES I THA: - O Muhammed, qetësohu dhe gëzohu, unë ndaj çdo besimtari jam i butë dhe dije se nuk ka asnjë shtëpi prej qerpiqëve apo barit, në tokë apo në detë e të mos e kontrolloj çdo ditë 5 herë, aq shum i njoh më mirë se ata vetem e tyre, mandje edhe detajin më të imtë të tyre. Pasha Allahun O Muhammed, sikur të dua që mushkonjës tia marr shpirtin, nuk dotë mund ta bëj këtë derisa Allahu të më urdhëroj përkëtë.
( Teberaniu, 4188, Bezzari,2/326)
JETO SADO VDEKJA QDO KUND DO JET ?!
Sun 4 Nov 2012 - 22:10 nga Albana...