Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Një tjetër konvertim në Qendrën Islame Shqiptaro Amerikane të Arizonës Tue 11 Dec 2012 - 11:23 | |
| Komunitetit të Greenway Masjid-it iu shtua edhe një anëtar i ri, Cory, i cili me datën 30 Nëntor 2012, pas faljes së namazit të akshamit, pranoi Islamin
Cory është afrikano-amerikan i cili ka jetuar në California dhe ka vetëm dy javë që ka ardhur në Arizona.
Ai më përpara ka eksploruar fetë tjera në detaje dhe u shpreh se rezultati i gjithë këtij eksplorimi, e ka dërguar atë në pranimin e Islamit.
Pas ceremonisë së pranimit të Islamit, e cila u mbajt nga Imam Didmar Faja, Cory ndihej i mbushur me dritën Islame që penetronte zemrën e tij. Kjo ndjenjë dallohej në fytyrën e tij, në momente kur ishte ulur në klasën e Kur’anit që drejtohej nga Shejkh Abdulkhaliq.
Ai nuk i kuptonte fjalët e Kur’anit në gjuhën Arabe, por megjithatë qëndroi për një kohë të gjatë dhe më pas u shpreh: “Kështu kam dëshirë!”
Cory, pas pranimit të Islamit mori emrin Khalil, i cili është një emër i Profetit Ibrahim (a.s.), që do të thotë: i afërm. Ibrahimi (a.s.) është quajtur Khalilull-llah, i afërmi i Zotit. | |
|