Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | [Lajmet Ditore] Serbi, sulmohet me molotov xhamia në Suboticë | |
- Në xhaminë e Suboticës, gjatë natës së kaluar persona të panjohur hodhën lëndë të përzier molotovi, në përpjekje për të shkaktuar zjarr. Ndërkohë që fqinjët ortodoksë dhe katolikë shuar zjarrin, raporton Anadolu Agency (AA). Persona të panjohur kanë shkaktuar zjarr në një pjesë të xhamisë Muhaxhir këtë mëngjes pak para orës 04:00, ndërsa ndërhyrja e shpejtë i fqinjëve shuajti zjarrin, ndërkohë policia ka nisur hetimet për këtë ngjarje, konfirmoi për AA kryetari i Bashkësisë Islame të Suboticës, Ibazer Uzeir. “Fqinji i cili është jomysliman shuajti zjarrin. Fqinjët kujdesen për xhaminë. Situata jo që është e mirë, por ne nuk kemi ndonjë problem këtu në Suboticë dhe kjo ngjarje ka ndodhur për herë të parë. Ne nuk presim diçka të tillë, por ka gjithmonë diçka që nuk është e mirë,” tha Uzeir duke shtuar se ishin të befasuar nga sulmi i natës së kaluar në xhami. Ai theksoi se “nuk e di se çfarë do të kishte ndodhur nëse nuk do ta kishin shuar zjarrin fqinjët të cilët janë jomyslimanë- katolikë dhe ortodoksë” dhe se e gjitha ngjarja është e filmuar nga kamerat e sigurisë pranë. Kryetari i Komitetit të Bashkësisë Islame të Suboticës, tha se besimtarët myslimanë në Suboticë ndjehen të shqetësuar nga ky sulm. Ai shpreson se përfaqësuesit e qeverisë dhe të pushtetit lokal në Suboticë do të dënojmë këtë sulm. Imami i Xhamisë Selmo Drekoviç, i cili në momentet e sulmit ndodhej në banesë e cila është në afërsi të xhamisë, gjithashtu tha se zjarri ishte shkaktuar qëllimisht. Myftiu i Bashkësisë Islame në Serbi Mevlid Dudiç, më vonë do të japë informacione më të detajuara rreth kësaj ngjarjeje. “Në Xhaminë Muhaxher të Suboticës, persona të panjohur kanë hedhur lëndë molotovi që kishte shkaktuar dëme serioze. Hetimi është në vazhdim,” njoftoi Bashkësia Islame në Serbi. Zjarri i cili u shua shpejt, ka dëmtuar portën e garazhit dhe një pjesë rezidenciale të ndërtesës e planifikuar për të akomoduar Imamin dhe familjen e tij. Në Suboticë, në veri të Serbisë, që nga vitin 2008 është ndërtuar xhamia me minare në rrugën Sofia – Budapest, e para pas më shumë se 250 viteve. Xhamia që mban emrin El-Muhaxhir (refugjatët) ndodhet pranë tregut në rrugën Karagjorxhe dhe ka minare 16 metra të gjatë dhe tetë kupola më të vogla (kube). Xhamia është ndërtuar nga myslimanët e Suboticës me ndihmën e donacioneve nga jashtë, nga Sanxhakut dhe pjesë të tjera të Serbisë dhe është e vetmja me minare./ aa.com.tr/aa/:
| |
|