Ende ke dyshim në njëshmërin e Allahut xh.sh.!!??
“Allahu nuk ka ndonjë fëmijë, dhe as nuk ekziston zot tjetër bashkë me Të: (nëse do të kishte zota të tjerë në univers), atëherë, vë re, çdo zot do të veçohej me atë që ka krijuar, dhe do të dominonin disa mbi disa tjerë. I pastër (larg) është Allahu nga çka ata (njerëzit) përshkruajnë për Të.” [El-Mu’minun 91].
Dhe sikur te kish më shum se nji Zot,në gjithësi do te bëheshta kaus i madh, sepse njeni do dëshironte të bjer shi e tjetri diell.Njëni do te thoshte të lind dielli nga lindja e tjetri nga petendimi etj etj.
All-llahun e madhëroi çka ka në qiej dhe çka ka në tokë, e Ai është mbizotëruesi, i urti.
(Suretu-Saff 1).
Vetëm All-llahut i shprehin madhërinë e lartësimin çka ka ka në qiej dhe çka në tokë, dhe se vetëm i Tij është i tërë pushteti dhe vetëm Atij i takon falënderimi, e Ai është i gjithfuqishëm për çdo send.(Suretu-Tegabun 1),
I madhëruar është Ai, që në dorën e fuqisë së Tij është i tërë sundimi dhe Ai ka fuqi mbi çdo send.(Suretul-Mulk 1).
Çfarë do të ndodhte nëse do të ishin dy shoferë në një autobus të vetëm? Sigurisht që ata të dy do të ishin në konflikt se nga duhet t’a kthenin autobusin.
Identike do të ishte situata nëse do të kishte më shumë se një Zot……………..
Dhe sikur te kish më shum se nji Zot,në gjithësi do te bëheshte kaus i madh, sepse njeni do dëshironte të bjer shi e tjetri diell.Njëni do të thoshte të lind dielli nga lindja e tjetri nga perendimi etj etj.
Pra ata që mendojn se ka më shum se nji Zot,nuk kan argument por vetem e vetem nga inati nuk e pranojn njëshmërine e Allahut xh.sh.,por mospranimi mga njeriu nuk do të thot se Allahu xh.sh e humb fuqin e të qnurit Krijues ,besuam apo nuk besuam ai sërish mbetet Krijues i të gjith krijesave.
Dhe në kët shekull të mos besosh në Allahun xh.sh d.m.th. ose je shum budalla ose ke shum inat.
Për forumin:islamieshtedrit.com
Uzeir Ibrahimi.