Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Besnikëria kërkon njerëz besnik Sat 19 Feb 2011 - 11:31 | |
| Një njeri shirtëlartë (evlia) vëren se nxënësit e tijavash avash, një nga një, por shpërndahen dhe se po largohen nga ai.Pas një kohe të gjithë nxënësit largohen pos njërit.Paska dashur të jetë besnik ndaj mësuesit të tij.Çfarë do që të ndodhte, ai nuk do ta kishte lënë vendin ku I ishte mundësuar të mësoj shumë gjëra në jetë, duke menduar se të gjitha gjërat që I kishte mësuar I kishte mësuar falë mësuesit të tij. Njeriu me zemër të thyer dhe me buzët e tij që I dridheshin: Djalosh, çfarë ndodhi me shokët e tu, çfarë panë dhe pse u larguan që këtu?
Nxënësi nuk donte që t`I përgjigjet pyetjes së mësuesit të tij. U mundua që ta tjkalojë pyetjen dh eta ndryshojë temën, duke e lënë pa përgjigjee. Njeriu insistoi dhe më në fund nxënësit u detiruan që të përgjigjej.
Zotëri, shokët tanë filluan që me sytë e tyre të zemrës t`I vëzhgojnë disa tablo shpirtërore, kur filluan që ti shohin shënimet në lehv-imahv dhe isbat(tabloja ku janë të regjistruar veprat e njerëzve, por që më vonë mund të korigjohen me vepra të mira a me sadaka)”, aty vërejtën se për të ishte shënuar si njeri “shaki (mëkatar)”.Andaj dhe ushpërndanë.
Njeriu shpirtëlartë (evlija) merr një frymë të thellë dhe I përgjigjet kështu:
Unë atë gjë jam duke e parë që dyzet vjet. Por nuk u dorëzova dhe u mundova që të duroj.Vallë a ekzistn ndonjë derë tjetër ku mund të shkojë?
Kujt tjëtër mund t`I referohem që të shlyhet shkrimi I shënuar “shaki”. Andaj dhe asnjëherë nuk u largova nga dera e Tij.
Në ato momente vërejnë se shkrimi “shaki(mëkatar)” fshihet dhe në vend të tij shënohet këshu “said (fatlum)”.
Vallë a ekziston ndonjë derë tjetër të cilës mund t`I referohemi veç derës së Zotit. Para derës së Tij duhet pritur me durim dhe duke insistuar për pendim….
Një dijetar I madh thotë kështu: “Mua më udhëzoi një mace”.E pyesin se si ndodhi ajo? Dijetari përgjigjet kështu:
“Një mi hyri në një vrimë.Macja që e vërejti këtë gjë pastaj erdhi dhe qëndëroi me orë të tëra pa e larguar fare syrin nga vrima në të cilën hyri miu. Më në fund miu doli nga vrima, kështu që macja e kapi gjahun. Unë mësimin e durimit e mësova nga macja”. Durim qëllim dhe ideal….. | |
|