Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Të falëndërosh për gjendjen në të cilën je Thu 28 Jul 2011 - 17:28 | |
| Të falëndërosh për gjendjen në të cilën je Padishahu ishte duke udhëtuar me një nga skllevërit e tij, I cili kurrë më parë nuk kishte udhëtuar me anij.Njeriu ishte duke u dridhur nga friga dhe assesi nuk mundej të qetësohet.Zëri I tij I shqetësonte të gjithë.Edhe Padishahu filloi ta ndjejë veten të shqetësuar.Një njeri erdhi para padishahut dhe I tha:Nëse më jep leje unë do ta qetësoj atë.Padishahu ia ktheu njeriut kështu: Bën cfarë të duash vetëm qetësoje atë.
Njeriu dëshiroi që skllavi të hidhej në det.Skllavin që s`po pushonte me të bërtiturat e hodhën në det.Pasi e hodhën në det,sklalvi disa herë hyri dhe doli duke u mbytur dhe më në fund filloi të bërtas: Ndihmë, po mbytem!
Më në fund e nxorën skllavin nga uji, e hipën në anije dhe e lanë në një qoshe.Skllavi tani më filloi të ri I qetë.Padishahu e pyeti njeriun se pse veproi në atë mënyrë.Kurse njeriu njeriu u përgjigj:
Nuk ishte I vetëdishëm për qetësinë dhe sigurimin në anije.Kuse pasi hyri në ujë atëherë filloi filloi ta kuptoi rëndësinë ë ti.
Ajo cka e rrit riskun dhe ajo cka ja shton shijes shijen është falëndërimi.Personat që në vend që të falendërohen e bëjnë të kundërtën duke u ankuar prej cdo gjëje, një ditë mund t`i mund ti humbin edhe atë që possedojnë.Njeriu nga ana materiale cdo herë duhet shikuar njerëzit posht tij, kurse nga ana shpirtërore ato që janë lartë tij. Kurse Kur I sheh të parët e falenderon Zotin për gjendjen në të cilën gjendet, kurse kur t`i sheh të dytët do të mundohet edhe më shumë për të arritur në gjendje më të mirë.Lumturia e vërtetë është e fshehur këtu. | |
|
muslimanja Antar-aktiv
Numri i postimeve : 148 Data e regjistrimit : 18/09/2010 Mosha : 29 Nacionaliteti-Sheti : Kosovë
| Titulli: Re: Të falëndërosh për gjendjen në të cilën je Thu 28 Jul 2011 - 17:41 | |
| All-llahu ju shpërblefte.Shumë domethanje e mire | |
|