Nuk kanë pushuar incidentet gjatë 24 orëve të fundit në pjesë të ndryshme të Shkupit por edhe qytet tjera të vendit. Pas mesnate policia në lagjen Çairçankë të Shkupit ka arestuar disa të cilët në atë moment me gurë kanë sulmuar autobusin numër 57 që frekuenton në këtë lagje. Ndërsa rreth orës 4 të mëngjesit janë thyer xhamat e tre dyqaneve të shqiptarëve në lagjen Gjorgje 2 të Shkupit. Sipas pronarëve të shitoreve nga gjithsej 10 dyqane sa janë në këtë vend, persona të panjohur kanë demoluar vetëm dyqanet e shqiptarëve. Ata thonë se kjo nuk është hera në këtë lagje të pësojnë pronat e tyre dhe deri më tani asnjëherë nuk janë zbuluar sulmuesit.
“Deri sa nuk merr policia masa sikur duhet, dhe derisa zonja Jasnkullovska flet palidhje përmes ekraneve televizive tek ne nga 10 duqane të maqedonasve, këtu thehen vetëm duqanet e shqiptarëve.Nuk e di qka të bëjmë se kjo nuk është hera e parë sepse qe 10 herë të unë thehet dhe vjidhet duqani”, ka deklaruar njwri nga pronarwt e objekteve tw dwmtuara.
“Nuk e dimë se kushi ka thyer, por nuk e kanë për herë të parë, dy tre herë nuk e kemi paraqitur me qëllim që të mos bëhet më e madhe por këtyre u ka ardhur mirë dhe na i thejnë çdo herë edhe atë nuk ua thejnë të tjerëve por veq duqanet tona”, shprehet njw pronar tjetwr shqiptarw.
“Policia thotë se nuk e dimë, nuk jeni vetëm ju“, deklaroi pronari i dyqanit tw tret.
Në një tjetër incident po në këtë pjesë të qytetit I është vën flaka urës së drurit që lidhë fshatin Llokë të banuar kryesishtë me shqiptarë më lagjen e lagjen e Gjorgje Petrovit dhe Nerezit. Banorët shqiptarë dyshojnë se këtë akt ta kenë kryer persona të ardhur nga lagje tjera e jo fqinjët e tyre maqedonas me të coilët nuk kanë problem.
“Kjo ka ndodhur edhe në vitin 2001 shumë herë dhe përsëri po ndodh. këto janë fëmijë nuk besoj se janë të mëdhenj sepse me maqedon që janë këtu afër kemi jetuar dhe jetojmë mirë, këto janë të ardhur prej larg special janë të dërguar prej diku, nuk janë të këtuhit", ka deklaruar pwr Alsat M njw banorw i fshatit Llokw.
Ndërsa në Tetovë pas mesnate një grup i të rinjëve shqiptarë në bulevardin ‘Iliria’ ka sulmuar dy maqedonas . Ka intervenuar patrolla policore që ka qenë në afëri dhe fatkeqsishtë ka pësuar edhe një polic I cili është lwnduar me thikë dhe është dërguar menjëher në spital. Gjendja e tij raportohet të jetë e mirë.
“ Polici fatmirësisht është në gjendje stabile shëndetësore. Bisedohet për një lëndim të lehtë trupor i cili është hospitalizuar dhe me siguri gjatë ditës së sotme dhe eventualishtë nesër do të mbetet në spital dhe më pas do të lëshohet në shtëpi. Gjendja momentale në qytet është stabile domethënë flitet për incidente të izoluara. Ne marim masa në kontinuitet në zbiulimin e personave të involvuara , posacërishtë rreth rastit të fundit I cili ndodhi rretrh orës 1 të mëngjesit”, ka deklaruar krueshwfi i SPB nw Tetovw Shefik Bajrami.
Ndërkohë nga policia në Tetovë kanë informuar se të gjithë pjesmarrësit në këtë incident tanimë janë arrestuar. Incidentet ndëretnike u shpeshtaun si pasojë e asaj që ndodhi të mërkuren në mbrëmje në autobusin numër 58, gjegjësishtë lagjen Kisella Vodë ku 20 persona të maskuar sulmuan nxënësit shqiptarë. 15 prej tyre kërkuan ndihmë mjekësore disa u mbajtën në spital ndërsa pas përmirësimit të gjendjes së tyre ata tani gjenden në shtëpi.
Nevzat Mamuti