[justify]Tregohet se në një vend paska jetuar një hoxhë i devotshëm i cili jetën e tij e jetonte në përputhshmëri me rregullat islame.Kështu që shejtani në fytyr të njeriut assesi ta mashtronte këtë hoxhë të ndershem.Shkurja dhe ardhja pa efekt e kishte lodhur shejtanin pa masë dhe ja kishte vështirësuar gjendjen.
Çuditërisht kalimin e shpesht të shejtani,e kishte vërejtur një grua,të cilës i kishte zgjuar interes kjo çeshtje,saqë që një ditë prejditëve,për ta shuar kureshtjen e ndal në rrugë njeriun e panjohur dhe e pyet se ku shkon dhe çka bënë që çdo ditë kalon këtupari?!
Atëherë shejtani i mallkuar i tregoi kësaj gruje kureshtare se në një lagje ka një hoxhë të devotshëm që askush nuk mundet ta mashtron edhe pse i ka përdorur të gjitha metodat dhe se kjo gjë e ka lodhur jashtme.
Gruaja kur dëgjoi këtë rast i tha kjo është shumë e lehtë për tu bë dhe se u zotua se ajo do ta bënte një gjë të tillë pra do ta prishte hoxhën e devotshëm,nëse ai i premton diç të vlerave për kundërshtimin
Pasi që shejtani i mallkuar i premtoj shumëçka si shpërblim,kjo grua mendjelehtë shumë shpejt e hartoi planin e prishjes se hoxhës dhe u vu në aksion pra shkoj për ta punuar atë plan të mallkuar.
Mori me vetë djalin e vet të vogel një shishe alkooli dhe një gjin dhe shkoi të hoxha ta realizoi planin qëllimkeq.
Kur shkoi të hoxha i tha hoxhës se ka ardhur ta fryn djalin,kur hoxha e pranoi brenda ajo menjëherë me të afruar afër hoxhës nxjeri thikën dhe ja vendosi djalit të saj në fyt duke ju kërcnuar se do therte nëse hoxha nuk do ta pinte atë shishe alkooli!
Hoxha u mendua pak dhe tha sikur ta ther djalin do të bëhet me keq dhe zgjodhi atë me pak të keqe pra me e pi atë shishe alkool dhe pastaj do ti kërkonte Allahut xh.sh falje,mirëpo hoxha i pa sher nuk e dinte dredhinë e kësaj gruaje të mallkuar e cila priti që hoxha ta pinte shishen e alkolit dhe sa e piu hoxha ajo e vepron atë që kishte menduar ta vepronte pra e theri djalin e vet për ta fajësuar hoxhën.
Pasi e theri mënjëherë ja nisi të vajton dhe të bërtet e të thotë hoxha ma therri djali pasi që ishte i pime pra nën ndikim të alkoolit....
Të gjith u habitshin me këtë fakt sepse e njihnin për të devotshëm e nuk u besonin syve e as veshve të tyre,të ngritur nuk e dinin dredhin që kishte pregatitur ajo grua.
Shumë shpejt ja mriti edhe policia e cila hetoi rastin si dhe konstatuan se hoxha mesiguri është nën ndikim të alkolit dhe pranuan akuzën e therrjes se fëmijës meçrast hoxhën e burgosën e turpëruar ndërsa,gruaja e cila bëri këtë dredhi humbi djalin duke shpresuar në shpërblimin e shejtanit refuzoi dhuratën e Allahut xh.sh djalin e saj dhe humbi besimin u bë vrasëse.
Kalonin ditë e netë kaloi periudhë e gjatë shejtani që ja kishte premtuar dhuratën nuk u duk më,sepse nuk kishte më nevojë,sepse detyrën që u ishte ngarkuar për prishjen e hoxhës ja kishte kryer kjo grua mendje lehtë dhe atë vullnetarisht.
Një ditë pas shumë kohë ,gati duke u harruar ngjarja,papritmas rruga e pruri tek kjo grua.Kur e pa e Fiore shumë u gëzua sa nuk fluturoi nga gëzimi,dhe i thiri nga kati i tret,bëri ku je ti që dje duk me ,ku e ke dhuratën e premtuar?!...Unë premtimin e çova në vend,mbeta pa djalë hoxhën e prisha dhe e çova në burg,ti ku je tash?!
Atëherë shejtani priti e tha a po kam dëgjuar,me fal kam harruar me ta pri dhuratën çetash ta bi sahora rri ku je.
Shkoj shejtani dhe shumë shpejt u kthy me një shkop shumë të gjatë ku e kishte vendosur dhuratën e çmuar e që ishin një parë opinga këpucë mbathje antike,dhe ja çoi gruas e cila e prite në katin tret të shtëpisë se saj.
Ia zgjati shkopin i cili ariti deri ku ishte ajo dhe i tha mere dhuratën e premtuar!
Kur e pa ajo ju ndal fryma dhe me gjysëm zëri i tha a për këtë dhuratë mbeta pa djalë dhe prisha dhe burgosa një hoxhë?!
Shejtani i mallkuar i tha pikerishtë për këtë,edhe ajo është shumë!
Gruaja i tha:Mirë po pse sma jep në dorë,po me këtë shkop të gjatë nga lartë?
Shejtani i tha:Pasi që ti ishe shumë me e rrezikshme se unë!,Unë shejtan nuk munda ta prish,ti e prishe!
Gruaja u pendua shumë,por pa dobi ngase ishte shumë vonë mbeti pa djal,pa shpërblim si dhe tek Allahu u bë me e keqe se shejtani dhe e pret dënim i dhimbshëm tek Allahu.
Andaj thonë gratë për një gjë me vlerë të vogël e bëjnë një sher të madh,sepse mendojn shkurt ngase kan flok të gjata mend të shkurta pak shaka.
Allahu na ruajt nga sherri i lloit të këtyre grave.
Shkruajti:Ilaz Salihi.
Wed 25 Apr 2012 - 9:26 nga Admin