Ai u bëri thirrje të gjithë oficerëve zyrtarë në agjencitë e ndryshme të sigurisë për të u bashkuar luftëtarëve revolucionar.
Alaudin Sibag, , drejtorë i marrëdhënjëve publike të intelegjencës Siriane, ka njoftuar për dezertimin nga regjimi gjakatar, dhe ka kaluar në anën e luftëtarëve të opozitës Siriane. Ai thotë se të gjithë e kanë ditur se unë kam qenë gjithnjë në shërbim të luftëtarëve çlirimtarë nga fillimi nëpërmjet web faqes time.
Ai u bëri thirrje përmes një video në "YouTube", zyrtarëve nga agjencitë e ndryshme të sigurisë, ministrave, ambasadorëve dhe ushtarakëve për të u bashkuar kushton luftëtarëve revolucionar dhe të dezertojnë nga Asadi para rënies së tij dhe para se revolucioni ti mbyll dyert e saja.
Sibagi konsiderohet përgjegjësi më i lartë i sigurisë në vend që ka lajmëruar dezertimin e tij nga Asadi, dhe ky dezertim vjen në kohën kur forcat e opozitës po arrijnë përparime në tokë që po i afrohet kryeqytetit Damaskut.
Më parë dezertimin e tij e njoftoi edhe Xhihad Makdesi, zëdhënës i ministrisë së jashtme.
Nga dezertimet më të shquara kundër Asadit ka qenë ajo e ish kryeministrit Riad Haxhab dhe ikjen e tij në Jordani.
/mesazhi/Sh.Hulaj