Forcat egjiptiane të sigurisë qëlluan protestuesit të cilët ishin bllokuar në Xhaminë Al Fatih të Kairos.
Trupat e ushtrisë hapën zjarr në drejtim të minares së xhamisë dhe qëlluan pasi gjoja se persona të armatosur të paidentifikuar hapën zjarr mbi ta.
Qindra protestues, përfshirë gra dhe fëmijë, ishin strehuar në xhami pas përleshjeve midis forcave të sigurisë dhe demonstruesve në sheshin Ramses.
Më vonë, forcat e sigurisë forcuan kontrollin mbi sheshin dhe rrethuan xhaminë Fatih dhe Teuhid.
Protestuesit kishin frikë se ata do të sulmoheshin nga policia, dhe vendosën për të qëndruar brenda në xhami.
Protestuesit bllokuan të gjitha hyrjet për në xhami me karrige dhe kabinete të këpucëve për të parandaluar forcat e sigurisë dhe banditët nga ndërhyrja.
"Forcat e sigurisë janë mbështetur nga banditët, duke u përpjekur për të thyer xhaminë me forcë", thanë dëshmitarët okularë për Agjencinë Anadolu.
Më shumë se 181 njerëz u vranë të premten pas protestave masive në disa qytete egjiptiane, ku protestohej për shpërndarjen e dhunshme e së mërkurës ku u vranë më shumë se 1000 persona.