ANKARA ( AA) - Kryeministri turk Rexhep Tajip Erdogan tha të enjten se partia e tij, Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) do të ketë kandidate me shami në zgjedhjet lokale. Duke folur në një kanal privat televiziv, Erdogan diskutoi zhvillimet e fundit në Turqi me gazetarë të shquar.
Në kuadër të paketës së demokratizimit e cila është shpallur më herët këtë javë, ndalimi i shamisë së kokës, i cili për vite të tëra përbënte një pengesë për gratë, do të shfuqizohet.
"Me ligjin për veshjen e personelit që punon në institucionet publike dhe organizata të tjera, ka pasur dispozita kufizuese për meshkuj dhe femra, " tha Erdogan. " Këto kufizime kanë shkelur lirinë e mendimit dhe të besimit, dhe e drejta për punësim ka qenëë diskriminuese".
I pyetur nëse ai donte të jetë Presidenti i Turqisë, Erdogan tha: "Unë nuk kam ndonjë vendim për t'u bërë President i Turqisë."
Ai tha se ata kishin një sistem të bazuar në ' konsultime ' të cilën ai tha se ishte pika kyçe e partisë për Drejtësi dhe Zhvillim.
" Unë do të bëj çdo gjë që partia ime dëshiron që unë të bëj," tha ai duke shtuar se personi i cili miratohër nga pala do të jetë president.
Erdogan diskutoi gjithashtu çështjen e krizës Siri dhe tha se Siria është duke u zvarritur në një luftë sektare.
Duke theksuar se fjala islam rrjedhë nga fjala arabe që do të thotë "paqe", ai tha se disa grupe përpiqen ta barazojnë islamin me terrorizmin, por kushdo që beson në Islam nuk mund të vras civilët. /mesazhi/