Tregim nga babai i një prej fëmijëve të shehidëve në Siri ...
-(Rrëfen Babai): Jam ulur një ditë pranë kompjuterit duke shikuar një foto....voglushit Shehid Hamza Hatijb, filloj biri im 5 vjeçarë të shikojë në fotografi dhe më pyeti se kush është ky??
Ju përgjegja: ai është Shehidi Hamza Hatijb.
Më pyeti se ku është ai?????
Ju përgjigja: në Xhennet inshAllah.
Pastaj më pyeti se çka është Xhenneti????...Dhe i tregova se çka është Xhenneti....!
M'u drejtua: dëshiroj të shkoj edhe unë në Xhennet!!!!!
Nuk dija se çfarë t'i them, mirëpo ia ledhatova kokën e tij dhe i thash atij në vetën time duke buzëqeshur në fytyren time (larg qoftë sherri nga ty shpirti im).
Dhe filluan protestat (kundër felëshuesit Beshar Esed) para shtëpisë time duke brohoritur "(Në xhennet shkojm me miljona)", papritur fëmija im 5 vjeçarë veshi këpucët e tij dhe më thërret: Zgjohu o Babai im për në Xhennet.
Dolëm së bashku me fëmijën tim i cili ende ishte i mitur, në protesta duke brohoritur së bashku me protestuesit.....dhe gjatë kthimit tonë për në shtëpi mu drejtua mua: përse nuk shkuam në Xhennet.......shikova në të dhe nuk mundesha t’i përgjigjem, pastaj përsëriti pytjen disa herë dhe filloj të më shtrëngon duke thënë: Eja dëshirojë, të shkoj në Xhennet......dhe nuk dija tjetër pos t'i them tjera herë (inshAllah), ja thash këtë në mënyrë që të qetësohej dhe të pranonte shkuarjen për në shtëpi.
Dhe në ditën e Xhuma filluan protestat para vendbanimit tonë dhe me të njejtat thirrje dhe shpejtojë fëmija im, veshi rrobat dhe mu drejtua mua : A dëshiron të vish me mua në Xhennet??? Fillova të qeshi, pastaj u përgatita edhe unë dhe ju bashkangjitëm protestuesëve, kurse në supe mbaja fëmijën tim.
DHE MË LART SE ZËRAT TONE U DËGJOHESHIN VETEM KRISMAT E ARMËVE (KALLASHAVE) TË USHTAREVE TE BESHARIT, KUR PAPRITUR GODITËN TRUPIN E FËMIJUT TIM.
Qau fëmija shumë prej dhimbjes së madhe dhe frikës , pastaj ndaloi së qajturi dhe më tha mua.......o babi im kur do të shkojmë në Xhennet......qava unë shum dhe filluan të qajnë me mua mjekët të cilët mundoheshin t'ia shpëtonin jetën, dhe qajtën të gjithë të pranishmit në ndihmën e shpejtë.......u munduan t'ia shpëtonin jetën, mirëpo, gjithçka ishte e kotë.
Para se t’i bjen të fikët më tha mua duke qajtur: O babai im më merr mua ne Xhennet?!
Lëviza kokën dhe sytë e mi të mbuluar me lot i thash: po, dhe nuk munda të flas më tepër.
Pastaj mbylli sytë e tij me gjithë mundin e mjekëve për shpëtimin e jetës së birit tim.
Shikova mjekun dhe m'u drejtua: Ka qenë i sinqert me Allahun dhe Allahu e mori atë në formën më të mirë (shehid).
Thash: Më mjafton Allahu, sa Ndihmës i mirë që është Ai.
Dhe prej kësaj dite nuk kame lënë protestë vetëm se kam prezantuar në të.
Dhe deri në këtë ditë ende NUK KAM SHKUAR NE XHENNET!!!
-Hamsi... (qytet në Siri)
-Ka shum raste të këtij lloji...!
Mon 5 Mar 2012 - 19:57 nga Admin