[justify]Më vjen shumë keq për ty që po e lodh veten me dëshpërim.Dëshpërimi kaloi dhe mbaroi dhe me siguri nuk do të kthehet më tek ti.Pse po i nxjerr ato lotë të nxehta nga sytë e tu kur e meshirën dhe shpëtimin e Allahut të Lartësuar?
Pse nuk mendon pak se nëpërmjet vështirësive ti i kthehesh më fuqishëm Allahut,i kthehesh me përulje duke iu lutur dhe duke i kërkuar falje me sinqeritet.
Dikush ka thënë njëherë: "Sa i përsosur është Allahu,i Cili e ka nxjerrë du'anë nga vështirësitë".
Është një thënie tipike për ty që të mos dorëzohesh e të mos mendosh se Zoti me një vështirësi të ka varrosur dhe të ka harruar.Jo,kurrsesi,mos humb shpresat te mirësia e Allahut të Madh por lutu duke qenë i përulur para Tij,se askush përveç Tij nuk mund të të ndihmojë.
Aid el-Karni shkruan: "Korigjoje veten tënde dhe me shpresë/pa shpresë i pikëlluar do të jetojë"dhe "All-llahu të nxori nga kriza e djeshme dhe të ndihmoi,po Ai edhe nesër do të të mjaftojë".
Nëse je i merzitur apo i pikëlluar merre Kur'anin,këndoje e dëgjoje kur recitohet që të gjesh paqe,siguri,lumturi dhe kënaqësi.Atë kohë të lirë që e ke mos e harxhi kot,duke menduar për atë që kaloi dhe mbaroi dhe mos mendo për të nesërmen,e cila ende s'të ka trokitur në derë,por kohën e lirë shfrytëzoje duke iu afruar All-llahut me lutje të bukura,me zë të ulët duke lotuar dhe shpresuarshpresës.All-llahu thotë: "Ata që besuan dhe zemrat e të cilëve e të cilëve gjejnë qetësi në perkujtimin e All-llahut,padyshim me perkujtimin e All-llahut qetësohen zemrat".(Er-Rad:28)
Mos u mundo ta fitosh lumturinë duke ndjekur rrugët e lehtë dhe të pastër të Islamit,e cila të sjell me të mirën e kësaj bote dhe të botës tjetër.Tregoji tiparet e tua si besimtar i vërtetë duke u treguar mirënjohës. Aid el-Karni thotë: "Shndërroje gëzimin në falënderim,pikëllimin në durim,heshtjen në meditim,shikimin në mësimnxjerrje e këshillë fjalën në adhurim Zotit,jetën në devotshmëri dhe vdekjen në shprese."
Mesazhi:Nga provimet vijnë vendimet,nga pikellimet vijnë lutjet,pra kështu i afrohesh All-llahut dhe Ai afrohet pranë teje.Por tash të pyes:pse po dëshpërohesh kur mirësia e Tij të shoqëron,edhe pse ti ke gabuar Ai përsëri është pranë teje?