Të paktën tetë njerëz janë vrarë dhe 30 të tjerë u plagosën pas një shpërthimi të një bombe në afërsi të kufirit midis Turqisë dhe Sirisë. Një makinë bombë besohet të ketë qenë shkas i shpërthimit, cili preku edhe territorin turk. Dhjetëra ambulanca u dërguan në vendin e ngjarjes në kufi me provincën jugore Hataj të Turqisë. Një zyrtar nga ministria e jashtme turke konfirmoi shpërthimin, duke shtuar se shpërthimi shkaktoi një zjarr që përveç viktimave ka shkaktuar edhe dëme materiale. "Ne nuk e dimë nëse kjo ishte një bombë vetëvrasëse apo nëse ishte një makinë që kishte benzinë të kontrabanduar përtej kufirit", i ka thënë një zyrtar turk agjencisë së lajmeve Reuters. "Kishte një shpërthim në zonën neutrale. Ky nuk ishte një sulm me mortaja. Ajo ishte shumë më i fortë," tha një zëdhënës i ministrisë së jashtme turke. Kjo pikë kalimi kufitare është e njohu si “më pak e rrezikshme” dhe më e volitshme për kalimin e refugjatëve sirian. Me shkatërrimin e kësaj pike kufitare, refugjatëve, fluksi i të cilëve është në rritje, u është vështirësuar gjendja edhe më tepër.[justify]