Bujamin Pena e Artë
Numri i postimeve : 423 Data e regjistrimit : 26/08/2010 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë- Maqedoni
| | Mësues Ti po të flasë >>> | |
" Arsimi është arti i të harruarit të ankesave gjatë përballjes me vështirësitë. Aty ku fillon ankimi dhe padurimi, përfundon arsimi."
- Mënyra më e mirë për të zënë vend në zemrat e të tjerëve është ëmbëlsia, butësia dhe modestia.
- Një mësues i mirë duhet të jetë fjalëmbël, orator dhe gjithmonë i shprehur me fjalë të bukura, askujt nuk i pëlqejnë fjalët e rënda dhe të ashpra. - Dashuria dhe përpjekja zgjidh çdo problem. Njeriut të cilit i kemi zgjidhur një problem, bëhet i yni. - Për të qenë mësues duhet t’i kesh të forta ndjenjat e dhembshurisë dhe të mëshirës. - Nxënësi duhet konsideruar si një zog i plagosur që ka nevojë për mjekim, të tregohet dhembshuri dhe mëshirë për të, sepse dhembshuria dhemëshira është eliksiri më efikas për ndërgjegjet e shëndosha. " Edhe nëse t’u tregosh naivëve se ç’është dituria dhe e vërteta, është po aq e vështirë sa të merresh me prova e argumente, mësuesit dhe udhërrëfyesit duhet ta bëjnë këtë detyrë me dashuri..." Fethullah Gylen " Çdo ditë e re është një fletë e bardhë e hapur në kalendarin e jetës. Ti e ke në dorë ta plotësosh në mënyrën më të bukur të mundshme fletën e bardhë që ke përpara.." Osman Nuri Topbas Shkruan: Bujamin Salija
| |
|
Sun 15 Jan 2012 - 20:25 nga Admin